I'm off ...

... till min syster och Dubai. Vi ses!


Sista plugget nu. Äntligen!

Sätllde klockan på halv åtta för att gå upp och plugga fast jag är ledig idag. Jag snoozade en timme och nu sitter jag här. Och ska börja plugga. Jag är lite stressad eftersom vi åker till Arlanda om 2 timmar och jag ska hinna äta, packa klart, plugga, duscha och fixa lite innan. Nej, nu måste jag öka!

Undiscovered.

You think that I want to run and hide?
I keep it all locked up inside, but I just want you to find me.

I'm not lost, I'm not  lost, just undiscovered

Du är också söt!

Nella var nyss här och gav mig energi. Hon lämnade även en lapp på min dator där det stod "Du är söt!" Gulle!
Jag känner mig grymt nöjd med allt mitt pluggande idag. Trodde verkligen inte att jag skulle säga detta, men jag är nästan klar! Nu ska jag börja plugga inför mitt litteraturseminarum jag har imorgon. Jag pluggar bäst på kvällen!
Jag lär ju inte komma i säng på ett tag men god natt!

Det går bra nu, kompis, det går bra nu.

Äntligen går min expertrapport framåt. Äntligen! Får mer och mer idéer ju mer jag skriver så jag ville inte avbryta mitt flow, vilket gjorde att jag tyvärr blev tvungen att avboka min get-together med Anna. Vi har inte pratat bara vi två på evigheter. Det är konstigt att vi som var så nära nu är väldigt mycket längre ifrån varandra.
Men jag saknar oss. Och våra skrattattacker. För satan vad jag och Anna kunde skratta.




James Morrison - This boy


Jag älskar mina fina vänner.

Har ni träffat mina nya vänner Stress och Panik? Konstigt att jag inte har presenterat dem innan eftersom de har följt efter mig och klängt på mig de senaste två veckorna! Kan dom bara dra eller?!?! AHH!


Snöbollskrig håller en ung (?)

På lunchrasten utspelades ett snöbollskrig på Globalas skolgård. Min klass började lite lätt innan de flesta av tvåorna och många ettor deltog. Det var väldigt kallt men uppfriskande och behövligt inför denna vecka som består av plugg, plugg och mina två sista besök hos sjukgymnasten innan jag åker på fredag. NAJS!

Dubai is the place to be!

Försov mig imorse och kom 45 minuter för sent till retoriken. Väl där blir min lärare hur arg som helst på mig för att jag ska åka till Dubai. Han var inte arg på att jag skulle åka iväg utan på att det var just Dubai jag skulle åka till. "Dubai är den värsta platsen som finns på hela jorden" och "Hur kan du åka till ett land där bara en person utgör ett större klimathot än ett helt land i Afrika?" var kommentarer jag fick. Jag vet inte ens hur jag ska reagera på det, vad jag ska svara. Får en lärare ens säga så? Jag vet inte, men jag kan ju säga att det inte direkt är ovanligt att lärare på min skola låter sina personliga åsikter gå ut över undervisningarna, omdömena och betygen. But that's life right?

verefin


Winter Jam

Jag och Nellis var på Stadion igår och såg snygga killar göra sjuka hopp! Kallt som satan men mys att få spendera tid med bästis. Sen mat hemma hos mig och prat, prat och mera prat.
Du är bäst!


Grattis Marika!

Vaknade upp och såg att det hade snöat inatt! Jag älskar snön och vintern. Allt blir så fint ute.
Nu ska jag bege mig mot staden för att träffa Veris och sen ska vi möta upp alla och åka till Marika för att fira henne på hennes 17:e födelsedag. Grattis Maruschka!
Ha en bra vinterdag!

"Ska vi förstöra alla papper om Afrikas historia i dokumentförstöraren?"

Äntligen så är denna skolvecka över och framför allt provet på hela Afrikas historia. Jag är nöjd och det är allt som räknas. Slutade klockan 12 men sitter kvar med Veragull och skrattar som vi brukar göra på fredagar när vi är trötta. Ikväll blir det middag med fina Nellas familj, det blir trevligt. Helgen innehåller plugg i massor, springning, fira Marikas födelsedag, övningskörning och lite häng med bästa vän. Lugn helg och det behövs efter denna galna vecka.

Being alive

Ett av människans äldsta behov är att ha någon som undrar var man
är när man inte kommer hem på kvällen.   - Margaret Meed

Studera is the shit!

Mycket bra dag idag! Roligt på presentationen av expertområde imorse, roligt på idrottsredovisningen och väldigt roligt på matten! Jetzt habe ich Deutsch und es macht sehr spass. Und Felizia und ich haben eure Hausaufgabe gemacht. Suppii!
Idag blir det mer plugg, tror att det kommer bli en lång natt. Det har nämligen inte gått en dag denna vecka som jag inte har lagt mig före tolv. Tror att jag sammanlagt pluggat 15 timmar denna vecka. Kul!


Michael Jackson



Mumma



Igår kom pappa hem med detta som är bland det godaste jag vet. Det är från Finland och påminner lite om fil, fast stabbigare och så har man kanel och socker på. Det har aldrig funnits i Sverige förrut, utan jag har ätit det så fort jag har besökt mitt kära Finland. Men nu kan jag äta det när jag vill. Lycka!

Ketchupeffekten?

Ångest, ångest, ångest! Inte roligt!
Har pluggat hela dagen lång och tänker göra det veckan ut och hela helgen och nästa vecka.
Min lilla lillebror är världens sötaste: "Josefin, nu förtiden har jag en sjörövarkostym". Han + mina andra fina bröder piggar upp i höstmörkret. Och min fina syster. Och mina fina vänner.
Fler och fler hakar på till Dubai nästa vecka. Det ska bli nice!


Zlatan är kung!



Så fort jag ser denna man så dras smilbanden automatiskt upp! Han är helt fantastisk tycker jag! Helt rätt att han vann tre priser på Fotbollsgalan ikväll!

Hotel Rwanda


Wyclef Jean - Million Voices

Vi såg denna fantastiska film på engelskan idag. Det är en film som måste ses! Det är helt sjukt att detta utspelades för 14 år sedan, det är verkligen svårt att ta in. Börjar gråta nu när jag hör låten, så jäkla fin. Se filmen!

There's no money, no diamonds, no fortunes
on this planet that can replace Rwanda...


Jag ser det snöar!

Att det har snöat idag, tycker jag, är helt fantastiskt! Älskar att sitta inne och titta ut på snön, det är så fint. Och ingenting ger mer julkänsla än snö.
Själv sitter jag och inne och pluggar och har gjort det sedan jag kom hem från jobbet. Och igår var jag och ute och sprang och idag har jag jordens träningsvärk. Och nu ska jag ut på vägarna och köra bil. Jag börjar bli riktigt bra!

Lateshow with Robin Bengtsson!



Hur bra är inte detta?
Och Robin B ska sjunga den ikväll! Måtte det bli bra!

Chris Brown



This fine piece of meat kommer till Hovet den 23 januari. Jag går mer än gärna. Julklapp, mamma?

Danderyds sjukhus á la Grey's Anatomy

Gårkvällen spenderades på Danderyds sjukhus med mamma. Jag hatar verkligen sjukhus med alla låtande maskiner, vita rum och gamla människor, allt känns hopplöst på något sätt. Så fort vi kommer in på akutmottagningen säger jag besviket: "Det här är ju inte alls som Grey's Anatomy". Lite senare kommer världens sötaste läkare till mamma och undersöker henne. Han var bara allmänt söt och trevlig. Sen när jag äntligen börjar få lite sjukhus-på-tv-vibbar, kommer en tjej klädd som läkare fram till oss. "Hej, jag heter Claire och är läkarstudent". Då lägger den söte läkaren handen på mamma och frågar: "Är det okej om jag undervisar lite?" Åh, kan det bli mer Seattle Grace Hospital och Grey's Anatomy.
Okej, det kan det nog men det var nog det närmsta jag kommer.


Mamma hade råkat ur för en muskelbristning i vaden och mår, med tanke på omständigheterna, bra!


Nu går jag under jorden.

I och med att jag åker till Förenade Arabemiraten om två veckor och två dagar (jag, jag räknar ner för att byta ut mörkret, regnet och kylan till värme, ljuset och solen) så har jag så jäkla mycket i skolan. Det känns som att jag inte kommer att se dagen tills dess för att jag måste sitta inne och studera varje vaken minut. Men det är väl nu man känner att man lever, eller? Men sen kommer i alla fall semestern kännas så jäkla skön och välförkänt.

I say it in a love song.

Här sitter jag och läser om Afrikas historia och varför just de västafrikankska rikena kom att bli så stora. Någon som vill att jag ska berätta? Guld och salt. Där har vi det, svart på vitt!

Ett fin avbrott i pluggandet var ett samtal av far min som släppte den fantastiska nyheten att familjen ska bege sig till varmare breddgrader om endast 2 veckor. Vi ska nämligen till syster i Dubai!
Lite fin bränna, semester och framför allt energi från världens bästa kommer att sitta fint!



Nej, nu: Afrika.


You give me fever!

Har legat hemma i feber sedan i fredags. Kul! Nej, verkligen inte.
Igår sov jag hela dagen och kollade lite på Vänner innan jag gick och lade mig igen. Men idag måste jag plugga. Matte, historia, engelska och svenska. Yes, så är det!
Och imorgon måste jag gå till skolan oavsett om mamma tillåter mig eller inte. Det är nämligen föreläsning om Slaveri och Frihet, vilket är mitt expertområde i Afrikaprojektet.
Hoppas ni får en bättre tisdag än jag!

"They call me Hell"



The Ting Tings - That's not my name

Lars är överskattad!

Äntligen så åkte Lars ut ur Idol. Äntligen har folk fattat att han inte hör hemma där och att det han håller på bara är så jäkla ocoolt. När jag såg Lars på audition tyckte jag ändå att han var okej, han var indie och egen. Men jag fattade på en gång att han inte kommer hålla i de olika teman. Jag tycker att det är fine att hata Idol, tycka det är kommersiellt skit där TV4 styr deltagarna som marionettdockor men ställ för fan inte upp då! När Lars började uttala sig om att hela Idol-konceptet är äckligt och börja gå emot allting som att vägra sjunga en Desmond Child-låt eller att göra en pinsam skolmusikal i mellanstadiet av både ABBA-temat och schlager-temat då är han inte sådär kreddig som han tror att han är, utan han är bara en stor tönt. Idol är inne på sin femte säsong och alla vet vid det här laget att TV4 styr idolerna genom att välja teman och få låtlistor som dom får välja mellan. Vi vet att den som vinner binder upp sig på ett skivkontrakt där man inte får säga ett ord om låtarna. Vi vet att skivan ska vara inspelad på 1 månad så att de ofta hinner ut runt jul. Sen är det turné som gör att man bränner ut sig innan man hunnit sagt Idol-vinnare 2008. Vi vet det! Så uttala dig inte om att du "aldrig bett om att få vara med i Idol" eller skoja inte om att "nu ska jag lämna det här kvalitetsprogrammet he he" som om du aldrig har fattat vad Idol går ut på.

Men varför kan Idol inte bara få vara Idol? Ett kommersiellt underhållningsprogram som vi vet säljer. Måste det finnas pretto, kreddiga människor som tror att de redan är rockstjärnor som är bättre än alla andra? Nej, jag tycker inte det. 

Det roliga är att om Lars hade "hittats" av något skivbolag utan Idol hade han säkert gått långt. Han sjunger bra, ser bra ut och hans indiestil är väldigt inne just nu. Men nu, efter öppet kritiserat Sveriges största underhållningsprgram med en miljon tittare som han själv frivilligt deltagit i, tror jag att han har visat att inte är någon dröm att jobba med direkt. Efter att ha jobbat med Anders Bagge, Andreas Carlsson, Laila Bagge, Charlotte Perelli och Desmond Child säger Lars att "musikaliskt har jag inte lärt mig ett jävla skit i Idol" visar han att han är allt annat än ödmjuk, trevlig och en stjärna. Därför är jag grymt glad att svenska folket inte röstade honom vidare igår för han tar upp någon annans plats, någon som vill det där av hela sitt hjärta.

Men jag måste erkänna att det hade varit kul att se honom vinna Idol och bli tvingad att spela in en julskiva a lá Peter Jöback och hamna i samma fack som Marie Picasso och Daniel Lindström.

Demografi

Kom till skolan och fick reda på att globalkunskapen är inställd. Hurra för det! Vad hände med att meddela det innan lektionen egentligen ska börja så att man kan få en efterlängtad sovmorgon? Nej, det är tydligen inte så man gör längre. Så här sitter jag och Hanna och svarar på frågor om varför det kommer finnas fler människor i Indien än i Kina om 30 år, hur man ska lösa problemen med att 40 % av Afrikas barn någon gång drabbas av undernäring och vad som skulle göra att fler människor utnyttjar området vid Amazonas lågland.
Intressant? Mycket.

Comeback?

Min efterlängtade comeback på fotbollsplanen gick väl inte så bra som jag önskade igår. Jag ville en aning för mycket har nu lite ont i knäet, vilket gör att jag nu måste kila till doktor sjukgymnast. Så nu måste jag vänta ytterligare några veckor innan Spångas damlag får se mitt vackra ansikte nästa gång. Istället sitter jag och trampar på min cykel och springer i spåret.
Nu ska jag bege mig till Sixten, min sjukgymnast.

Fussball



Ikväll har jag min första fotbollsträning sedan jag gjorde illa mig den 12 augusti. Fatta att jag inte har spelat fotboll på nästan 3 månader. I can't wait!

Klassiker

Idag läser vi klassiker på svenskan. Okej, inte bara idag men vi börjar idag. Efter många om och men valde jag J.D Salingers En räddare i nöden. Var inne på Dödssynden, Jane Eyre, Stolthet och Fördom, Pappa Goriot bland många andra.
Nu: Globalkunskap. Min grupp har Etiopien och idag ska vi ha en liten "redovisning". Jag ska berätta om Etiopiens näringar, levnadsnivå, ekonomi och bistånd.
Jag tycker att det ska bli grymt kul! Det är ju detta jag är intresserad av.

Dear Mr President



Är vi glada eller är vi glada, folks? Vi är glada!

What's cooking good looking?


Färjan tar White Trash till en ny nivå.

Satt och zappade och fastande för Färjan. Det måste nog vara det mest pinsamma jag sett i hela mitt liv. Det var ett nygift par (hon: väldigt gammal, överviktig och tatuerad. han: ung, efterbliven och smaaaaal) som firade med hela släkten på Cinderella. Det firades med stel bröllopsvals i ett psykhusvitt konferensrum, buffé och överförfriskade familjemedlemmar som intagit "för-fan-vad-ni-är-fina-tillsammans-nej-men-asså-jag-menar-det-verkligen"-stadiet innan klockan slagit 5. Och allt detta var förstås det mest romantiska de någonsin varit med, allt var perfekt och de kunde inte önska sig något mer. White trash var bara förnamnet!
Det värsta? Jag tittade klart på programmet.

Ethiopia

Sitter och pratar med min fantastiska syster på msn, skriver ett tal och kollar på coola t-shirts på allposters.com. Samtidigt som magen skriker, huvudet dunkar och lillebror låter. Det är inte lätt inte.
Men sen börjar jag tänka på att i Etiopien har de en mobiltelefon per 1000 invånare. I Sverige har vi 980. Klaga? Nej, inte jag.

"But you're just a boy and you don't understand"


I bless the rains down in Africa

Det här med ny blogg känns ju väldigt spännande, har ju massa att skriva om. Nu börjar Afrikaprojektet och jag är typ den enda som tycker det ska bli kul. Känner mig ovanligt positiv för att vara tillbaka i skolan måndag efter lovet.
Ja, jag var trött igår kväll och skrev att jag spenderade landet på helgen istället för helgen på landet.

Koppling, gasen, växla, sväng.

Har spenderat landet på helgen för att fira fina morfars 70-årsdag. Det finns ingen plats där jag kan koppla av som på landet. Bara långa skogspromenader och god mat med familjen.
Idag har jag övningskört med papa. Det gick mer än bra. Pappa sa att han var väldigt imponerad av min körning. Nämnde jag att det var min första gång?

RSS 2.0